• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Σαφάρι των Επιθεωρητών Υγείας για υπερβάσεις δαπανών
16:25 - 16 Ιουν 2016

Σαφάρι των Επιθεωρητών Υγείας για υπερβάσεις δαπανών

Στo στόχαστρο βάζει το υπουργείο Υγείας τα οικονομικά στοιχεία δαπανών των νοσοκομείων.

Έτσι ο γενικός επιθεωρητής του ΣΕΥΥΠ Σταύρος Ευαγγελάτος, με εντολή του υπουργού Υγείας, μετέβη στη Θεσσαλονίκη όπου και πραγματοποίησε συσκέψεις με τους διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ και τους διοικητές των νοσοκομείων των δύο υγειονομικών περιφερειών.

Ζητήθηκαν τα στοιχεία που αφορούν σε όλες τις ετήσιες δαπάνες των νοσοκομείων, σχετικά με συμβάσεις παροχής υπηρεσιών (σίτισης, καθαριότητας, φύλαξης, νομικές υπηρεσίες κλπ ), με προμήθειες υλικών, φαρμάκων, ραδιοφαρμάκων, αντιδραστηρίων, φίλτρων τεχνητού νεφρού και υλικών χειρουργείου καθώς και με δαπάνες λειτουργίας και μισθοδοσίας των απογευματινών ιατρείων από το έτος 2010 και μετά.

Το ΣΕΥΥΠ θα προχωρήσει σε πλήρη χαρτογράφηση των δαπανών των νοσοκομείων και θα παρέμβει ελεγκτικά όπου διαπιστωθεί οικονομική υπέρβαση.

Παράλληλα, με έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ ζητούνται οι όποιες αποφάσεις των ΔΣ όλων των νοσοκομείων αρμοδιότητας 3ης και 4ης ΥΠΕ που σχετίζονται με δωρεές υλικών χειρουργείου από ιδιώτες την τελευταία τριετία.