• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Πιέσεις στο ελληνικό 10ετές
14:46 - 07 Δεκ 2016

Πιέσεις στο ελληνικό 10ετές

Πιέσεις ασκούνται σήμερα στα ελληνικά ομόλογα, μετά την αποκλιμάκωση που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες με κορυφή την απόφαση του Eurogroup για την εφαρμογή των βραχυπροθέσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, καθώς οι επενδυτές βλέπουν πως έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται και πάλι "σύννεφα" πάνω από την Ελλάδα.

Η δήλωση του εκπροσώπου της κυβέρνησης, ότι η Ελλάδα δεν θα συμφωνήσει σε νέα μέτρα για την επίτευξη του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος του 3,5% μετά το 2018, όπως πιέζει το ΔΝΤ, ενισχύει τις ανησυχίες γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα.

Οι αποδόσεις του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαπραγματεύονται στο 6,782% μετά από πτώση κοντά στο 6,5% και στα χαμηλά 2 ετών που σημείωσαν μετά το Eurogroup της Δευτέρας, ενώ το spread έναντι των γερμανικών διαμορφώνεται στις 637 μονάδες βάσης.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα μέτρα που συμφωνήθηκαν για το χρέος δεν θα έχουν αντίκτυπο στον λόγο του χρέους προς το ΑΕΠ το επόμενο διάστημα, ενώ στο μακροπρόθεσμο διάστημα ο αντίκτυπος θα είναι μικρός. Επιπλέον, η αβεβαιότητα γύρω από τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, παραμένει, όπως αβέβαιη είναι ακόμα και η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE.

Μάλιστα, η Morgan Stanley προειδοποίησεότι υπάρχει κίνδυνος το QE να καθυστερήσει για τα τέλη του 2017 ή και για μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου, δηλαδή στα μέσα του 2018.