• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
11:22 - 04 Σεπ 2007

Mε μικροτσίπ τα νέα διπλώματα οδήγησης

Με πιστωτικές κάρτες που θα φέρουν ειδικό μικροτσίπ θα μοιάζουν τα νέα ευρωπαϊκά διπλώματα οδήγησης που προγραμματίζεται να αρχίσουν να χορηγούνται από τον ερχόμενο Οκτώβριο στους καινούργιους οδηγούς.
Οι νέες άδειες οδήγησης θα εκτυπώνονται υπό την εποπτεία του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, ενώ η διαδικασία έκδοσής τους δεν θα αλλάξει. Τα διπλώματα θα εξακολουθούν να εκδίδονται από τις Διευθύνσεις Μεταφορών των Νομαρχιών, οι οποίες και θα αποστέλλουν τα δικαιολογητικά για την εκτύπωσή τους στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, που ήδη έχει αναλάβει και την έκδοση των νέων βιομετρικών διαβατηρίων.

Το νέο δίπλωμα οδήγησης θα είναι ροζ από τη μία πλευρά και κίτρινο από την άλλη, θα έχει όλα τα προσωπικά δεδομένα του οδηγού του αυτοκίνητου. Τα νέα διπλώματα θα έχουν υψηλές προδιαγραφές όσον αφορά την ασφάλεια για να μειωθεί η περίπτωση απατής.