• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
15:44 - 21 Φεβ 2011

Κ. Παπούλιας: "Θα βγούμε νικητές από την κρίση!"

Αισιόδοξος ότι η χώρα θα βγει από την οικονομική κρίση, σήμερα από τα Γιάννενα δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μετά το πέρας της παρέλασης για την 98η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Σήμερα, είπε ο κ. Παπούλιας, είναι μια εξαιρετική μέρα, μια μέρα τιμής, σεβασμού και περισυλλογής. Τιμής και σεβασμού στους ηρωικούς νεκρούς και σε όλους όσους έτρεξαν να πυκνώσουν τις τάξεις του απελευθερωτικού αγώνα. Μπορεί κανένας να κάνει μερικές συγκρίσεις με τη σημερινή κατάσταση και περίοδο, ανέφερε ο κ. Παπούλιας και συνέχισε:
«Δύσκολες οι συνθήκες τότε. Η οθωμανική αυτοκρατορία βραχνάς από πάνω μας. Ενα Μπιζάνι με πίστη και θέληση να απελευθερώσει την πατρίδα. Σήμερα, η κρίση βραχνάς από πάνω μας. Πρέπει να δείξουμε την ίδια τόλμη, το ίδιο θάρρος και τον ίδιο πατριωτισμό που έδειξαν εκείνοι που πολέμησαν σε αυτές τις βουνοκορφές». «Είμαι βέβαιος ότι τελικά θα επικρατήσουμε, γιατί έχουμε τη θέληση να επικρατήσουμε. Δεν πρέπει να χάσουμε την ελπίδα μας. Οι αγωνιστές δεν χάνουν ποτέ την ελπίδα. Πρέπει να διορθωθούν ορισμένα πράγματα. Αυτοί που αντέχουν λιγότερο, πρέπει να βοηθηθούν. Αλλά είμαι βέβαιος, ότι τελικά θα νικήσουμε».
Νωρίτερα, στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο κ. Παπούλιας επισήμανε: «Είμαστε όλοι μαζί στο ίδιο χαράκωμα και θα βγούμε νικητές όλοι μαζί, γιατί έχουμε την ίδια θέληση που είχαν αυτοί που πολέμησαν στο Μπιζάνι».
Λόγω της οικονομικής κρίσης δεν παρήλασαν μηχανοκίνητα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν έγιναν πτήσεις από αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας.
Το πρωί, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε επίσημη δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Μπιζανομάχων.
Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε η Υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου και τη ΝΔ ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Λυκουρέντζος. Παραβρέθηκε επίσης και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.