Το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να τηρείται με ακρίβεια από τους υπουργούς και η πρόοδός του θα ελέγχεται από το Μέγαρο Μαξίμου. Ήδη, από το έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο της Κυριακής ο κ. Παπανδρέου έχει ζητήσει από τους υπουργούς τις εισηγήσεις τους, για τα περιουσιακά στοιχεία που έχει κάθε υπουργείο.
Ειδικά για το κυβερνητικό εγχείρημα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και την εξεύρεση των 50 δισ. ευρώ, ετοιμάζεται η νομοθετική ρύθμιση για τον "νόμο επιφανείας" από τον υπουργό Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη, που θα βοηθήσει στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αλλά και στις επενδύσεις.
Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει γρήγορα και με διαφάνεια η αξιοποίηση της δημόσιας υπηρεσίας και κυρίως θα επιτευχθεί ο στόχος των 50 δισ. ευρώ έχει απασχολήσει πολλά μέλη της κυβέρνησης.
Η ανάγκη για την επίτευξη του στόχου της εξεύρεσης 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας είναι μεγάλη και αυτό αναμένεται να οδηγήσει τον Πρωθυπουργό σε επιβολή χρονοδιαγράμματος στους υπουργούς του.