Την παραμονή του Λουκά Παπαδήμου μέχρι το τέλος της θητείας αυτής της κυβέρνησης, επιθυμεί ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος.
Να παραμείνει πρωθυπουργός ως το 2013, που εξαντλείται η θητεία αυτής της κυβέρνησης, ο Λουκάς Παπαδήμος επιθυμεί ο Κωστής Στεφανόπουλος. Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας με άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής, καλεί τα κόμματα να « σταματήσουν να ζητούν εκλογές» και να «αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο χρόνο, μέχρι συμπληρώσεως της τετραετίας από τις προηγούμενες εκλογές, κατά τον οποίο ο κ. Παπαδήμος θα εργαστεί υπέρ του συμφέροντος της χώρας, ώστε να μη μας εξαναγκάσουν σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη ή σε άλλες καταστρεπτικές εξελίξεις.»
Ο κ. Στεφανόπουλος θεωρεί τον Λουκά Παπαδήμο «ένα πρωθυπουργό που διαθέτει ικανότητες και γνώση για να βγάλει την χώρα έξω από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει. Είναι ένας άνθρωπος με κύρος μεγάλα προσόντα και σημαντικές γνωριμίες στο εξωτερικό.»
Ο Κωστής Σταφανόπουλος καλεί όλα τα κόμματα «κατά τροποποίηση της αρχικής συμφωνίας τους, να δώσουν χρόνο επαρκή σε αυτόν [τον κ. Παπαδήμο] να διοικήσει την χώρα με την ελπίδα να τη βοηθήσει». Οι εκλογές «δεν πρόκειται να ωφελήσουν τη χώρα, αλλά θα βλάψουν με βεβαιότητα τη χώρα. Χρειαζόμαστε ηρεμία και όχι εκλογική αναταραχή, δουλειά σκληρή χάριν του τόπου, και όχι την ραθυμία της προεκλογικής περιόδου.»