• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Σκρέκας: Μέχρι τέλος καλοκαιριού νέο «Εξοικονομώ– Αυτονομώ»
14:41 - 27 Φεβ 2021

Σκρέκας: Μέχρι τέλος καλοκαιριού νέο «Εξοικονομώ– Αυτονομώ»

Για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, λέγοντας πως επισπεύδονται οι διαδικασίες για την εκκίνησή του, καθώς υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τους πολίτες.

Όπως είπε ο υπουργός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα, «Έως το τέλος του καλοκαιριού, θα ανακοινώσουμε το νέο ακόμη πιο στοχευμένο πρόγραμμα, στην προσπάθεια μας να μειώσουμε το περιβαντολλογικό αποτύπωμα των νοικοκυριών και την οικονομική επιβάρυνση του οικογενειακού προυπολογισμού» .

Ο υπουργός εξηγεί ότι «στο νέο πρόγραμμα, η ηλικία κατασκευής του κτιρίου, το ποσοστό ενεργειακής αναβάθμισης, οι βαθμοημέρες - δηλαδή οι ημέρες ψύχους και υπερβολικής ζέστης - θα λαμβάνονται υπόψη, μαζί με τα εισοδηματικά κριτήρια, για την αξιολόγηση των αιτήσεων. Μέσα από αυτή τη σημαντική δράση στοχεύουμε, επίσης, στην καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας».

Ο Κώστας Σκρέκας επισημαίνει ακόμη πως «έχουμε θέσει στον ΔΕΔΔΗΕ ως προτεραιότητα την υπογειοποίηση των καλωδίων στις περιοχές με υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης βλαβών ή ατυχημάτων κατά τη χειμερινή και καλοκαιρινή περίοδο. Γιατί μπορεί τον χειμώνα να υπάρχει κίνδυνος μπλακάουτ στο δίκτυο από χιονοπτώσεις ή ισχυρούς ανέμους και αντίστοιχα το καλοκαίρι από πυρκαγιές. Προωθούμε ένα έργο με αρχικό προυπολογισμό ύψους 200 εκατ. ευρώ, που ένα μεγάλο μέρος του έχουμε προτείνει να χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Ταυτόχρονα επιταχύνουμε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και σταδιακής ψηφιοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου της χώρας, με επενδύσεις ύψους 3,5 δισ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 01/03/2021 - 12:06