• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Δυσκολεύουν οι πωλήσεις ακινήτων για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία
13:27 - 24 Ιαν 2017

Δυσκολεύουν οι πωλήσεις ακινήτων για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία

Αυστηρό πλαίσιο σε όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία βάζει το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, σχετικά με τις πωλήσεις ακινήτων.

Συγκεκριμένα, με νέα εγκύκλιο μπαίνει «μπλόκο» στις πωλήσεις ακινήτων όχι μόνο σε όσους έχουν αρρύθμιστες οφειλές αλλά και σε εκείνους που από την πώληση δεν εξασφαλίζουν την αποπληρωμή των χρεών τους.

Στην πράξη διακρίνονται οι εξής περιπτώσεις:
· Χορήγηση Βεβαίωσης Ασφαλιστικής Ενημερότητας με διασφάλιση της οφειλής, οπότε από το τίμημα της μεταβίβασης δεν παρακρατείται ποσό.
· Χορήγηση Βεβαίωσης Οφειλής με παρακράτηση ποσού από το τίμημα
· Χορήγηση Βεβαίωσης Οφειλής με παράλληλη διασφάλιση και παρακράτηση ποσού από το τίμημα.


Η ακολουθούμενη διαδικασία έχει ως εξής:
Η ύπαρξη ή μη επαρκούς διασφάλισης της οφειλής εξετάζεται από την αρμόδια περιφερειακή υπηρεσία ΚΕΑΟ η οποία χορηγεί κατά περίπτωση σχετική βεβαίωση για να λαμβάνει γνώση ο συμβολαιογράφος προκειμένου να προβαίνει στη μεταβίβαση ή μη καθώς και στην παρακράτηση από το τίμημα.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ