ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιέσεις και εναλλαγές προσήμων στο Χρηματιστήριο Αθηνών

12:51 - 22 Μαρ 2023 | Σχόλια Αγοράς
Πιέσεις και εναλλαγές προσήμων στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Παρά το γεγονός ότι η σημερινή (22/3) συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών ξεκίνησε «στο πράσινο» για δεύτερη σερί ημέρα, εδώ και κάποια ώρα οι πιέσεις ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα έχουν οδηγήσει σε εναλλαγές προσήμων.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 14:00, ο Γενικός Δείκτης διολισθαίνει κατά 0.21% στις 1047.06 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανέρχεται στα 32,14 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE καταγράφει κέρδη κατά 0.43% στις 2562.75 και τέλος ο κρίσιμος τραπεζικός δείκτης σημειώνει οριακή άνοδο της τάξεως του 0,11% στις 791.91 μονάδες.

Η Λεωφόρος Αθηνών κατάφερε χθες (21/3) να κλείσει με κέρδη για δεύτερη φορά μέσα στο Μάρτιο, αφήνοντας πίσω, έστω προσωρινά, τις μεγάλες απώλειες που προέκυψαν από τις τραπεζικές αναταραχές παγκοσμίως και τα sell-off που ακολούθησαν και στην εγχώρια και στις διεθνείς αγορές.

Επί του παρόντος η προσοχή των επενδυτών φαίνεται να απομακρύνεται από την πορεία των διεθνών τραπεζών δεδομένου, ότι από πολλαπλά «στόματα» αναλυτών, πολιτικών και από οίκους, παρέχεται η διαβεβαίωση ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι θωρακισμένες, κάτι που αποτέλεσε «καύσιμο» για την χθεσινή συνεδρίαση, με τις τράπεζες να πρωταγωνιστούν και να φτάνουν ακόμα και άνοδο 5% ενδοσυνεδριακά.

Επιπλέον, τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων, όπως της Τιτάν και της Fourlis, δίνουν έξτρα πλεονέκτημα στους αγοραστές έναντι των πωλητών.

Τα βλέμματα επί του παρόντος εστιάζουν περισσότερο στη σημερινή λήξη της διήμερης συνεδρίασης της Fed, όπου θα αποφασιστούν και οι όποιες αυξήσεις στα επιτόκια, με το επικρατέστερο σενάριο να προβλέπει μια ηπιότερη αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης (έναντι 50 μ.β. τον Φεβρουάριο).

Ανακάμπτουν και οι διεθνείς αγορές

Σε ανοδική τροχιά διατηρήθηκε για δεύτερη διαδοχική μέρα η Wall Street χθες το βράδυ, με τους τρεις βασικούς δείκτες να κλείνουν με κέρδη σχεδόν ή άνω του 1% και με έναν εξ αυτών, τον ευρύτερο S&P 500, να επανέρχεται πάνω από το κρίσιμο όριο των 4.000 μονάδων.

Ακόμα, στα «πράσινα» ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σχετικά με την απόφασή της για αύξηση των επιτοκίων.

Τέλος, ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης, μετά την απροσδόκητη επιτάχυνση του πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο και ενώ οι επενδυτές παγκοσμίως περιμένουν την τελευταία απόφαση της Fed.

To ταμπλό στο Χ.Α

Δείτε ΕΔΩ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:55 - 22 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.