ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βαρίδι» για το Χ.Α. η εικόνα των διεθνών αγορών

11:50 - 04 Οκτ 2023 | Σχόλια Αγοράς
«Βαρίδι» για το Χ.Α. η εικόνα των διεθνών αγορών
Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας βρίσκεται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία αδυνατεί να βγάλει αντίδραση μετά το διήμερο sell off. Οι προσπάθειες ανάκτησης των 1.170 μονάδων βρίσκουν «τοίχο», που δεν είναι άλλος από το άκρως αρνητικό κλίμα που επικρατεί παγκοσμίως στις αγορές λόγω της «εκτόξευσης» των ομολογιακών αποδόσεων.

Ο Οκτώβριος ξεκίνησε άσχημα για το Χρηματιστήριο Αθηνών, χάνοντας πάνω από 50 μονάδες ή άνω του 3% μέσα σε μόλις δύο συνεδριάσεις. Θετικοί καταλύτες δεν υπάρχουν, οπότε οι αναλυτές θέτουν πλέον νέα σημεία στήριξης σε χαμηλότερα επίπεδα, απ’ ότι προηγουμένως. Για παράδειγμα, η Κύκλος Χρηματιστηριακή εντοπίζει την πλησιέστερη ισχυρή στήριξη στις 1.150 μονάδες. Προηγουμένως είχε τοποθετηθεί στις 1.162-1.167 μονάδες.

Στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης της Τετάρτης (4/10), ο ΓΔ αλλάζει συνεχώς πρόσημο, με την κατεύθυνση να μην είναι ξεκάθαρη μέχρι στιγμής, χαρακτηριστικό της νευρικότητας των επενδυτών. Πάντως, στις πρόσφατες συνεδριάσεις οι πωλητές άνοιγαν το «γκάζι» από τις 12 το μεσημέρι και μετά, χωρίς να αφήνουν περιθώριο για ανοδική αντίδραση. Η προσοχή είναι στραμμένη στην πορεία που θα ακολουθήσει η νεοεισελθούσα Optima bank, η οποία έκανε το ντεμπούτο της από τα 7,2 ευρώ.

Στα στατιστικά στοιχεία της σημερινής έναρξης, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί οριακά κατά 0,04% στις 1.167,94 μονάδες, με τον τζίρο να έχει ξεπεράσει από νωρίς το όριο των 10 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ξεχωρίζουν λόγω των κερδών τους οι ΔΕΗ, Εθνική Τράπεζα, Aegean, Alpha Bank και Jumbo.

Δείτε εδώ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση από το σύνολο του ταμπλό

Τελευταία τροποποίηση στις 12:40 - 04 Οκτ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.