ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Maersk και ισπανική κυβέρνηση συνεργάζονται για την παραγωγή πράσινων καυσίμων

19:24 - 03 Νοε 2022 | Ναυτιλία
Maersk και ισπανική κυβέρνηση συνεργάζονται για την παραγωγή πράσινων καυσίμων
Η AP Moller - Maersk και η ισπανική κυβέρνηση υπέγραψαν ένα Πρωτόκολλο Συνεργασίας για να διερευνήσουν ευκαιρίες για μεγάλης κλίμακας παραγωγή πράσινων καυσίμων στην Ισπανία.

Εάν η συνεργασία προχωρήσει σε πλήρη κλίμακα, θα μπορούσε να παραδίδει έως και δύο εκατομμύρια τόνους πράσινου καυσίμου ετησίως. Το έργο στοχεύει στη διερεύνηση της σκοπιμότητας για τον τρόπο κάλυψης της πλήρους αλυσίδας αξίας από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως την ανεφοδιασμό πλοίων, σύμφωνα με δήλωση.

Ο Soren Skou, Διευθύνων Σύμβουλος της AP Moller - Maersk, σχολίασε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εξερευνήσουμε ευκαιρίες πράσινων καυσίμων με την ισπανική κυβέρνηση, καθώς η χώρα διαθέτει βασικά χαρακτηριστικά που βοηθούν στην επίλυση αυτής της πρόκλησης με τις μεγάλες φιλοδοξίες για το υδρογόνο και τους φιλόδοξους στόχους βιωσιμότητας. Ταυτόχρονα, η Ισπανία περιλαμβάνει σημαντικούς ανανεώσιμους πόρους και τοποθετείται κατά μήκος βασικών ναυτιλιακών διαδρομών».

Η Maersk και η ισπανική κυβέρνηση επανεξετάζουν τις ευκαιρίες παραγωγής στις περιοχές της Ανδαλουσίας και της Γαλικίας, ενώ το έργο έχει μια συνολική εκτιμώμενη δυνατότητα να δημιουργήσει περίπου 85.000 θέσεις εργασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.