• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
18:50 - 23 Ιουν 2008

Marfin: Υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω υποχώρησης στο Χ.Α.

Περιθώρια περαιτέρω υποχώρησης των ελληνικών μετοχών, εν όψει της περιόδου ανακοίνωσης κερδών «βλέπει» στην εβδομαδιαία έκθεσή της η Marfin Analysis, παρά τα νέα χαμηλά επίπεδα στα οποία έχει διαμορφωθεί η ελληνική αγορά.

Οι εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή έχουν αναθεωρηθεί πτωτικά μετά τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2008, ενώ ο τραπεζικός κλάδος θα πρωτοστατήσει στις νέες υποβαθμίσεις με αφορμή τα αδύναμα καθαρά έσοδα από τόκους, επισημαίνει η ΑΧΕ.

Το αδύναμο δολάριο, οι αυξημένες τιμές στον τομέα της ενέργειας, ο υψηλός πληθωρισμός και οι απεργίες στο λιμάνι του Πειραιά είναι επιπλέον λόγοι οι οποίοι και θα βαρύνουν περαιτέρω την κερδοφορία των επιχειρήσεων το τρέχον τρίμηνο. Οι μετοχές στο Χ.Α. διαπραγματεύονται με 5% premium σε σχέση με τις ευρωπαϊκές.

Στη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές της Marfin περιλαμβάνονται οι ΟΠΑΠ, Intralot, Jumbo, ΜΕΤΚΑ, Σαράντης, Lamda Development, ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και Φουρλής.