• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:00 - 28 Δεκ 2009

Πρωτοχρονιάτικες εκπτώσεις έως και 30% στα εμπορικά καταστήματα

Σε πρόωρες εκπτώσεις έως και 30% προχωρούν οι έμποροι την τελευταία εβδομάδα του έτους, προκειμένου να τονώσουν την εξαιρετικά υποτονική αγορά, εξαιτίας της κρίσης.  

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», οι προσφορές σε ρούχα, παπούτσια, καλλυντικά και ηλεκτρονικά είναι μονόδρομος για τους περισσότερους εμπόρους, καθώς οι πωλήσεις τους υποχωρούν μέχρι και 30% σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα.

Παρά το γεγονός ότι πριν τα Χριστούγεννα, δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές επισκέφθηκαν τα καταστήματα στις παραδοσιακές εμπορικές οδούς, πολλοί ήταν εκείνοι που έφυγαν με άδεια χέρια, καθώς αποφάσισαν να περιμένουν τις εκπτώσεις για να προβούν στις αγορές τους.

Για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή, οι έμποροι έχουν καταφύγει σε πρόωρες εκπτώσεις που την τελευταία εβδομάδα φτάνουν το 30% στα είδη ένδυσης (σακάκια, μπουφάν, τζάκετ), το 20% στα είδη υπόδησης και στις τσάντες, το 15% στα οικιακά είδη και το 30% στις τηλεοράσεις, τα laptop και τις παιχνιδομηχανές.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Τα καταστήματα στην Αθήνα παραμένουν ανοιχτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Την Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου θα μείνουν κλειστά, ενώ από τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου επανέρχεται το χειμερινό ωράριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 28/12/2009 - 10:10