• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
17:12 - 18 Οκτ 2006

Οι φήμες, οι διαδόσεις, οι διαψεύσεις και το... κλίμα

Οι καιροί ου μενετοί. Στη φάση επιχειρηματικής αδράνειας που διανύουμε και εν αναμονή των αποτελεσμάτων του 9μήνου που θα διακρίνουν την... ήρα από το στάρι, οι διάφοροι «παράγοντες» της Σοφοκλέους φροντίζουν να διαμορφώσουν... κλίμα γύρω από συγκεκριμένες μετοχές ώστε να προλάβουν τις εξελίξεις.

Σε καθημερινή βάση, διάφορες φήμες, διαδόσεις και «πληροφορίες» βγαίνουν στον αφρό της επικαιρότητας υποχρεώνοντας τις εισηγμένες σ’ ένα διαρκές παιχνίδι διαψεύσεων και ερμηνευτικών δηλώσεων προς τη διοίκηση του ΧΑ.

Είναι προφανές ότι τόσο ο ανταγωνισμός μεταξύ των διαφόρων – ηλεκτρονικών κυρίως – Μέσων Ενημέρωσης όσο και οι. .. ημερήσιες ανάγκες των βραχυπρόθεσμων traders, δημιουργούν σύγχυση στο επενδυτικό κοινό.

Από την υπερ-πληροφόρηση, κινδυνεύουμε να περάσουμε στην παρα-πληροφόρηση.

Σ’ αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι , όλοι (μας) έχουμε μερίδιο ευθύνης:

Δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, χρηματιστές - επαγγελματίες της αγοράς αλλά κυρίως οι . .. καταναλωτές των ειδήσεων που οφείλουν στις πονηρές αυτές ημέρες να είναι περισσότερο επιλεκτικοί. ..

Χρήστος Ν. Κώνστας