• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Προβάδισμα Πειραιώς για τα Κυπριακά assets στην Ελλάδα
15:58 - 22 Μαρ 2013

Προβάδισμα Πειραιώς για τα Κυπριακά assets στην Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την απόφαση που θα ορίζει ποια ελληνική τράπεζα θα αποκτήσει τα ελληνικά assets της Λαϊκής και της Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρ. Πειραιώς δείχνει να αποκτά πλεονέκτημα στη διεκδίκηση των δύο κυπριακών τραπεζών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο παιχνίδι παραμένει και η Alpha Βank, η οποία έχει καταθέσει ελκυστική πρόταση, ωστόσο, η ίδια η αγορά δείχνει προς τη μεριά της διοίκησης Σάλλα για την τύχη των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Η συμφωνία για την εξαγορά των κυπριακών τραπεζών (πλην της Ελληνικής) ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα από το γραφείο του κύπριου προέδρου Ν. Αναστασιάδη και το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.
Με δίκτυο περίπου 300 καταστημάτων, οι κυπριακές τράπεζες ελέγχουν συνολικά το 8% των καταθέσεων και το 10% των δανείων στην ελληνική αγορά. Τα συνδυασμένο ενεργητικό της Τράπεζας Κύπρου και της CPB (Λαϊκής) στην Ελλάδα ανέρχεται στα 22 δισ. ευρώ ή 1,2 φορές το ΑΕΠ της Κύπρου που ανέρχεται στα 18 δισ. ευρώ περίπου.

Τελευταία τροποποίηση στις 22/03/2013 - 17:36