• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
15:13 - 14 Φεβ 2008

Aύριο τα σπουδαία...

Στα όρια των 4.400 μονάδων διαπραγματεύεται ο γενικός δείκτης τιμών του Χ.Α., ενώ στις ευρωπαϊκές αγορές έχουν περιοριστεί τα αρχικά κέρδη, με τον FTSE στο Λονδίνο να ενισχύεται κατά 0,50%, τον Dax στη Φραγκφούρτη κατά 0,56% και τον Cac στο Παρίσι κατά 0,9%. Παράλληλα, τα παράγωγα στη Wall Street δείχνουν άνοδο, εν αναμονή μάλιστα και της ομιλίας Μπερνάνκι στο Κονγκρέσο. «Η σταθεροποίηση είναι αυτή που προέχει», υποστηρίζει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή κ. Βασ. Βλασταράκης ο οποίος εκτιμά ότι, «οι αγορές «χωνεύουν» την κρίση των subprimes και τις διαγραφές των ζημιών εκ μέρους των τραπεζών.



Κανείς όμως, δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν θα υπάρξουν άλλου είδους αρνητικές εκπλήξεις στη συνέχεια». Ο ίδιος επισημαίνει ότι, « ως προς την τάση της αγοράς πολλά θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα και την ποιότητά τους, καθώς επίσης και από το πόσο αποφασιμένη είναι η κυβέρνηση να προχωρήσει σε τομές και διρθρωτικές αλλαγές. Αύριο είναι μία κρίσιμη μέρα, καθώς πρόκειται να κατατεθεί το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Να σημειωθεί ότι αναμένεται να τύχουν περαιτέρω της προσοχής των επενδυτών, μετοχές που υπάγονται στο Δημόσιο ή που το Δημόσιο έχει συμμετοχή».

Λίγο πιο πριν στο Χ.Α., από τι μετοχές που διακινούνται 198 ενισχύονται, 45 υποχωρούν και 45 παραμένουν αμετάβλητες. Η αξία των συναλλαγών προσεγγίζει τα 340 εκατ. ευρώ, με 107 εκατ. ευρώ σε πακέτα (τα περισσότερα έγιναν σε Forthnet, Alpha Bank και Τέρνα Ενεργειακή).

Η μετοχή της ΕΤΕ ενισχύεται στα 39,74 ευρώμε 1,3 εκατ. τεμάχια, η Alpha Bank κινείται ελφρώς πάνω από τα 21 ευρώ με συνολικό όγκο 3,975 εκατ. τεμάχια, η Eurobank στα 18,86 ευρώ με 793 χιλιάδες τεμάχια, ενώ μικρές απώλειες σημειώνονται στην Πειραιώς, με την μετοχή να υποχωρεί ελαφρώς στα 21,44 ευρώ.

Από τις μετοχές που κάνουν σήμερα τη διαφορά στο Χ.Α. είναι αυτή της Μυτιληναίος, που ενισχύεται κατά 5,83% , στα 10,90 ευρώ και αυτό λόγω της θετικής γνωμοδότησης της ΡΑΕ να εντάξει στο σύστημα τη μονάδα της Endesa Hellas στη Βοιωτία.

Αντίδραση σημειώνουν ακόμα οι μετοχές των Folli Follie σε ποσοστό 4,73%, στα 23,02 ευρώ, ΕΛΠΕ, στα 10,06 ευρώ (εν αναμονή των αποτελεσμάτων 12μήνου), Ελληνική Τεχνοδομική κατά 2,15%, στα 8,56 ευρώ.

Σημαντικά ακόμα, είναι τα κέρδη για τη ΔΕΗ κατά 2,82% στα 29,94 ευρώ και ΟΤΕ κατά 1,25%, στα 21,10 ευρώ.

Από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις ξεχωρίζουν οι μετοχές της Κυριακίδης με κέρδη 11,86%, Μαϊλλης κατά 4,24%, στο 1,23 ευρώ. Πετζετάκις κ.ά.