Τα συμβόλαια του «μαύρου χρυσού», παράδοσης Σεπτεμβρίου, πέφτουν κατά 0,36% στα 107.50 δολάρια ανά βαρέλι Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί ότι σε εβδομαδιαίο επίπεδο κινούνται προς άνοδο της τάξης του 1,84%.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η διακύμανση στην τιμή του πετρελαίου θα επηρεαστεί κατά πολύ από το πως θα εκλάβει η αγορά την υποχώρηση της ανεργίς στις ΗΠΑ. Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 162.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, ενώ η ανεργία υποχώρησε στο 7,4% από 7,6% τον Ιούνιο.
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 184.000 νέες θέσεις εργασίας και ότι η ανεργία θα παραμείνει σταθερή στο 7,5%. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιούνιο είχαν δημιουργηθεί 188.000 νέες θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, η πτώση στο ποσοστό ανεργίας οφείλεται εν μέρει σε κέρδη στην απασχόληση, αλλά και στην συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού.



