• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
22:31 - 24 Απρ 2007

Wall: Ξεπέρασε το "σκόπελο" των μάκρο - Προς τις 13.000

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς αυτή την ώρα, καθώς κατάφεραν να αποτινάξουν το βάρος των δυσοίωνων μακροοικονομικών στοιχείων για την πορεία της αγοράς κατοικίας αλλά και την καταναλωτική εμπιστοσύνη, βρίσκοντας στήριγμα στην άνοδο των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου.

Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,46% στις 12.979,45 μονάδες, ο Nasdaq κατά 0,46% στις 2.527,65 μονάδες και ο S&P 500 κατά 0,12% στις 1.482,77 μονάδες.

Τα θετικά μηνύματα ήρθαν από την IBΜ η οποία προχώρησε σε αύξηση των επαναγορών ιδίων μετοχών κατά 15 δις δολάρια. Η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2003 και προΐσταται των κερδών μεταξύ των εταιρειών του τεχνολογικού κλάδου.

Τα δυσοίωνα μάκρο "σκίασαν" την Ευρώπη

Δεύτερη μέρα απωλειών επί ευρωπαϊκού εδάφους καθώς μια σειρά εταιρειών δεν ικανοποίησαν με τα αποτελέσματα και τις προβλέψεις τους για το σύνολο του έτους, ενώ αρνητικό αντίκτυπο είχαν στις αγορές της Ευρώπης τα μακροοικονομικά στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα για την αγορά κατοικίας αλλά και την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,84% στις 6.425,40 μονάδες, ο CAC 40 κατά 0,53% στις 5.886,03 μονάδες και ο DAX κατά 0,91% στις 7.269,10μονάδες.

Στην πτώση των μετοχών ηγήθηκε η Groupe Danone, η μεγαλύτερη εταιρεία γιαουρτιών στον κόσμο, τις οποίας οι πωλήσεις δεν συμβάδισαν με τις εκτιμήσεις τω αναλυτών.

Η Yell Group ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της από την αμερικανική αγορά αναμένεται να επιβραδυνθούν.

Με αρνητικό πρόσημο και η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca που ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε δανεισμό 15 δις δολαρίων για επικείμενη εξαγορά, ενώ η ING Wholesale Bank συστήνει στους επενδυτές να πουλήσουν τις μετοχές της.

«Οι αγορές έχουν καταγράψει κέρδη ακόμη και για λελογισμένα όσο και αναμενόμενα κέρδη επιχειρήσεων», σχολιάζει ο Tony Dolphin της Henderson Global Investors του Λονδίνου.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι χημικές βιομηχανίες, περιορίζοντας τις απώλειες καθώς η Akzo Nobel σημείωσε κέρδη που εξέπληξαν θετικά τους αναλυτές.

Οι αγορές της Ευρώπης διεύρυναν τις απώλειες μετά και την έκθεση που έδειξε ότι οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών τις ΗΠΑυποχώρησαν πέραν των εκτιμήσεων το Μάρτιο, στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών. Τα εν λόγω στοιχεία εντείνουν τις ανησυχίες ότι η αγορά κατοικίας δύσκολα θα ανακάμψει από την κρίση την οποία διέρχεται.