• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
21:36 - 30 Οκτ 2008

Yellen (FED): Η αγορά ακινήτων είναι το κλειδί της ανάκαμψης

Focus στην αγορά ακινήτων θα πρέπει να κάνει η FED, αφού αυτή είναι το κλειδί της ανάκαμψης, δήλωσε ο πρόεδρος της FED του Σαν Φρανσίσκο, Janet Yellen, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου στην Καλιφόρνια.

Συγκεκριμένα, ο Yellen δήλωσε ότι το πρόγραμμα διάσωσης πρέπει να εστιάσει στην ανακοπή της πτώσης των ακινήτων και στην ελαχιστοποίηση των πλειστηριασμών, καθώς και ότι πρέπει να υπάρξει απευθείας ενίσχυση των ιδιοκτητών ακινήτων.

Επιπλέον, ο Yellen σημείωσε ότι έχουμε να διανύσουμε πολύ δρόμο ακόμη για να επανέλθει η οικονομία στην πριν την κρίση κατάσταση, παίρνοντας, παράλληλα, επιπλέον μέτρα, όπως το σχέδιο διάσωσης των 700 δισ. δολαρίων.

Ο Yellen εξέφρασε, παράλληλα, τους φόβους του γιατί μερικού σημαντικού δείκτες, όπως αυτός του ρίσκου, βρίσκονται σε μη φυσιολογικά επίπεδα, ενώ και τα μακροοικονομικά αποτελέσματα κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά είναι.