Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,66% στις 4.176,73 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 1,23% στις 3.026,44 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη 1,26% στις 4.370,66 μονάδες.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν σήμερα αναλυτές και επενδυτές το διάγγελμα του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα στην τελετή ορκομωσίας που θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 ώρα Ελλάδος.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,4% στις 189 μονάδες. «Βαρίδι» για το δείκτη αποτελούν οι ενεργειακοί κολοσσοί όπως η BP που βρίσκεται στο -1,3%.
Οι μετοχές των τραπεζών της Βρετανίας ενισχύονται με την Royal Bank of Scotland να ενισχύεται κατά 19,8% μετά και την πτώση κατά 68% που κατέγραψες χθες. Η Barclays σημειώνει κέρδη 5,7% και η Standard Chartered 3,5%.
Ανοδο κατά 5,2% σημειώνει η μετοχή της Alstom στο Παρίσι. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις στο τρίτο τρίμηνο ενισχύθηκαν κατά 11% και διαμορφώθηκαν στα 4,6 δισ. ευρώ
Κέρδη 10,5% καταγράφει η μετοχή της Burberry, η οποία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου σημείωσαν άνοδο κατά 30% κυρίως χάρης στις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Η Merrill Lynch σημείωσε ότι οι πωλήσεις ήταν ανώτερες των εκτιμήσεων.
Στο +4,9% βρίσκεται και η γερμανική Metro, η οποία ξεκίνησε πρόγραμμα περικοπής δαπανών, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την κερδοφορία της κατά 1,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2012.
Πτώση κατά 4,3% σημειώνει η μετοχή Air France-KLM, η οποία ανακοίνωσε ότι αναμένει ζημίες στο τρίτο τρίμηνο λόγω της μείωσης της επιβατικής κίνησης.



