Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται ανοδικά στο +0,50% στις 4.255,31 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει απώλειες 0,29% στις 4.704,69 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC ενισχύεται 0,03% στις 3.117,30 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx 600 καταγράφει οριακές απώλειες στο Λονδίνο. Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε πτώση 0,2%.
Των απωλειών ηγείται ο κλάδος των εμπορευμάτων, καθώς το αργό, ο χαλκός και το νικέλιο σημειώνουν σημαντική πτώση. Στο -5,1% κινείται η μετοχή της Rio Tinto.
Πτωτικά κινείται και ο κλάδος λιανικής,καθώς τα στοιχεία της Eurostat κατέδειξαν πτώση των λιανικών πωλήσεων στην περιοχή της Ευρωζώνης κατά 0,4% τον Ιούνιο, έναντι 0,1% που ανέμεναν οι αναλυτές. Η Metro βρίσκεται στο -2,2%, ενώ η Seven &I βρέθηκε στο -5%
«Βουτιά» 5,6% και για την Electricite de France ύστερα από την καθοδική αναθεώρηση της σύστασης σε «equal weight» από «overweight» από τη Morgan Stanley.
Η France Telecom υποχωρεί κατά 1,4% μετά από τη σύσταση «πώλησης» από τη UBS.
Από την άλλη, η Lanxess ενισχύεται κατά 3,1% μετά από τη σύσταση αγοράς από τη Deutsche Bank.
Η Logitech International SA σημειώνει κέρδη 1,4%. Η μετοχή της μεγαλύτερης κατασκευάστριας ποντικιών υπολογιστών παγκοσμίως αξιολογήθηκε ''overweight'' από τη Morgan Stanley.
Στο +3,8% βρίσκεται η Commerzbank καθώς οι βουλευτές είναι έτοιμοι να υπερψηφίσουν το σχέδιο του Υπουργού Οικονομικών Peer Steinbrueck για τα «τοξικά κεφάλαια».



