• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
11:04 - 03 Σεπ 2010

Roubini: Πάνω από 400 αμερικανικές τράπεζες θα οδηγηθούν στην κατάρρευση

Την πεποίθηση ότι πάνω από 400 αμερικανικές τράπεζες, αριθμός που αναλογεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του χρηματοπιστωτικού συστήματος του ΗΠΑ, ενδέχεται να βάλουν «λουκέτο» εκφράζει, μιλώντας στο CNBC ο διάσημος οικονομολόγος Nouriel Roubini, την ώρα που ΗΠΑ και ΕΕ προσπαθούν να αποφύγουν μια double dip ύφεση.
«Το δεύτερο εξάμηνο του 2010 θα χαρακτηριστεί από αδυναμία. Ως ανασταλτικός παράγοντας δρα η ανάγκη δημοσιονομικής πειθαρχίας» σημείωσε ο Roubini, στο περιθώριο των εργασιών οικονομικού συνεδρίου στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας.

Πρόσφατα, εξάλλου, ο Roubini εκτίμησε ότι οι πιθανότητες για double dip ύφεση στις ΗΠΑ ξεπερνούν το 40%, σημειώνοντας ότι η επιβράδυνση της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου έχει άμεσο αντίκτυπο στις οικονομίες της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Ευρωζώνης.

«Επί ευρωπαϊκού εδάφους, η Γερμανία είναι ισχυρή, αλλά οι υπόλοιπες χώρες βιώνουν μια ζοφερή κατάσταση» ανέφερε επίσης ο Roubini. Σύμφωνα με το γνωστό οικονομολόγο, τη μεγαλύτερη ανάπτυξη εντός των ερχόμενων 18 μηνών θα καταγράψει η οικονομία της Βραζιλίας, η οποία θα υπερισχύσει της Κίνας για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Αμερικανός οικονομολόγος προτρέπει τους επενδυτές να προτιμήσουν δολάριο, γιεν και ελβετικό φράγκο, έναντι του χρυσού, σε περίπτωση που η παγκόσμια οικονομία εισέρθει εκ νέου σε ύφεση.

«Αssets όπως το δολάριο, το γιεν και το ελβετικό φράγκο έχουν μεγαλύτερη δυναμική ανόδου σε μια κατάσταση επικράτησης αποστροφής ρίσκου, καθώς είναι πολύ πιο ρευστά» τόνισε χαρακτηριστικά.



Τελευταία τροποποίηση στις 03/09/2010 - 11:44