• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
ΔΝΤ: "Χωρίς τα μέτρα του Ιουνίου δεν παίρνετε την επόμενη δόση"
09:16 - 07 Μάι 2012

ΔΝΤ: "Χωρίς τα μέτρα του Ιουνίου δεν παίρνετε την επόμενη δόση"

Άτεγκτη είναι η στάση των δανειστών της Ελλάδας έναντι του νέου πολιτικού σκηνικού που δημιουργήθηκε από τις εθνικές εκλογές.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απειλεί να «παγώσει» την καταβολή των δόσεων προς την Ελλάδα, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για την επιβολή νέων μέτρων λιτότητας, ανέφερε αξιωματούχος του ταμείου, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Dow Jones Newswire.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αν και οι πιστωτές της Ελλάδας είναι διατεθειμένοι να περιμένουν μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης, δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγή σχεδίων, πέραν των όσων έχουν συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Επιπλέον, ο αξιωματούχος του ΔΝΤ ανέφερε ότι η τρόικα δεν θα επισκεφθεί την Ελλάδα μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση, η οποία θα είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί.

Παράλληλα, αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε στο πρακτορείο Dow Jones Newswire ότι το μνημόνιο αποτελεί μονόδρομο για την Ελλάδα και ότι όποιες διαπραγματεύσεις θα γίνουν σε εξαιρετικά περιορισμένα πλαίσια.

Τελευταία τροποποίηση στις 07/05/2012 - 09:45