Διχασμοί στους κόλπους της γαλλικής Αριστεράς έχουν μέχρι στιγμής εμποδίσει τους Σοσιαλιστές να σημειώσουν ικανοποιητικές επιδόσεις στην εκλογική κούρσα, ωστόσο σε περίπτωση που ο Μπενουά Αμόν και ο Ζαν Λυκ Μελανσόν αποφασίσουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η συνολική ψήφος τους μπορεί να τους φέρει στο προσκήνιο.
«Συζητάμε και συνεχίζουμε να συζητάμε«, δήλωσε ο Αμόν στο ραδιόφωνο του France Info. «Έχουμε μιλήσει και θα μιλήσουμε και πάλι σήμερα», ανέφερε, παραδεχόμενος πάντως ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες.
Το πρακτορείο υπενθυμίζει πως ο Μελανσόν έχει επανειλημμένως υπογραμμίζει ότι δε θα κάνει πίσω για χάρη του Αμόν. Ο τελευταίος, ο οποίος κέρδισε τον Ιανουάριο στην προκαταρκτική μάχη των Σοσιαλιστών, έχει την τάση να αποφεύγει να απαντήσει όταν τον ρωτούν κάτι τέτοιο.



