• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:34 - 22 Μαρ 2007

Δυναμικό come back των ευρωπαϊκών αγορών

Σε ράλι διάρκειας οδεύουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθοδηγούμενες από τη χθεσινή ανακοίνωση της FED να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, απόφαση, η οποία «ανακούφισε» τις διεθνείς αγορές, λόγω της έντονης ανησυχίας που επικρατεί για κάμψη στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 0,67% στις 6,298.80 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο Cac 40 σημειώνει άνοδο 1,23% στις 5,569.69 μονάδες. Τέλος, στη Φρανκφούρτη ο Dax διαμορφώνεται στις 6,824.35 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 1,67%.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι εταιρείες Nokia και UBS, τα κέρδη των οποίων στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό από την αγορά των ΗΠΑ, καθώς και η Royal Ahold NV, η ολλανδική ιδιοκτήτρια της αλυσίδας καταστημάτων Stop & Shop στις ΗΠΑ, η μετοχή της οποίας «αναρριχήθηκε», μετά τον υπερδιπλασιασμό κερδών που σημείωσε το δ΄ τρίμηνο.

Αξιόλογα κέρδη καταγράφει και η Uni Credit SpA, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, η οποία υπερτριπλασίασε τα κέρδη της το δ΄ τρίμηνο και η Tandberg, η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο παραγωγός υλικού γιατηλεδιασκέψεις, λόγω των προβλέψεών της για υπερδιπλασιασμό των πωλήσεών της στα 1 δισ. δολάρια την επόμενη τριετία.