Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,34% στις 5.969,60 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,80% στις 4.873,60 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει απώλειες κατά 0,80% στα 6,717,73 μονάδες.
Η δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, ενίσχυσε τις ανησυχίες για την κατάσταση της μεγαλύτερης παγκόσμιας οικονομίας. Τα περισσότερα μέλη της Νομισματικής Επιτροπής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ είχαν αναφέρει κατά την τελευταία συνεδρίαση ότι η συρρίκνωση της οικονομίας των ΗΠΑ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2008 είναι μάλλον αναπόφευκτη.
Την ανησυχία του ότι η κρίση στις πιστωτικές αγορές θα παραταθεί, διατυπώνει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην έκθεσή του για την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα. Παράλληλα, ο διεθνής οργανισμός εκτιμά ότι οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη αυξήθηκαν.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ, οι πιθανές διαγραφές και ζημιές των τραπεζών λόγω της πιστωτικής κρίσης ανήλθαν ως το Μάρτιο του 2008 στα 945 δις δολάρια. Μάλιστα, οι απειλές για την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα έχουν αυξηθεί, ενώ επίσης έχει ενταθεί η διάχυσή τους προς τις αναδυόμενες αγορές, μέσω των καναλιών χρηματοδότησης και των εμπορικών δεσμών.
Σημαντικές πιέσεις δέχεται η μετοχή της βρετανικής εταιρείας HBOS, καθώς η Credit Suisse μείωσε τη σύστασή της σε «underperform» από «neutral» μετά και τη νέα πτώση που σημείωσαν οι τιμές κατοικιών στη χώρα.
Στο κόκκινο και η UBS, μετά και τις εκτιμήσεις της Lehman Brothers ότιτο πρόσφατο ράλι στις μετοχές της εταιρείας δεν θα συνεχιστεί μετα και την ανακοίνωση των κερδών της.



