Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,31% στις 6.077,50 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 1,45% στις 4.977,88 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη κατά 1,05% στις 7.031,56 μονάδες.
Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι το πετρέλαιο ήταν η κύρια ανησυχία των επενδυτών το τελευταίο διάστημα, και η πτώση των τιμών του «ανακούφισε» την επενδυτική ψυχολογία.
Την ίδια ώρα οι εκτιμήσεις ότι οι τιμές ρεκόρ του πετρελαίου, οι ισχυρές πιέσεις του πληθωρισμού και οι διαγραφές ζημιών ύψους 383 δισ. δολαρίων των τραπεζών θα επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξη, έχουν οδηγήσει τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 20% χαμηλότερα από τα υψηλά 6 ½ από τον Ιούνιο.
Κέρδη της τάξεως του 3% σημειώνει η μετοχή της Deutsche Lufthansa. Ανοδικά κινείται και η British Airways. Το συμβόλαιο του αργού υποχωρεί κατά 2,29 δολάρια στα 126,56 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης, ενώ χθες σημείωσε πτώση κατά 3 δολάρια.
Η Vodafone, η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, καταγράφει κέρδη καθώς έλαβε άδεια για κινητή τηλεφωνία στο Κατάρ έναντι 2,1 δισ. δολαρίων.
Θετική ήταν η επίδραση της κίνησης της Credit Suisse να αναβαθμίσει τη μετοχή της Royal Bank of Scotland σε «neutral» από «underperform».



