• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
12:20 - 11 Ιουν 2008

Ωθηση από τον τραπεζικό κλάδο στις ευρωπαϊκές αγορές

Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά από πέντε συνεδριάσεις ρευστοποιήσεων ως αποτέλεσμα των εκτιμήσεων της Royal Bank of Scotland ότι τα κέρδη εξαμήνου θα είναι ικανοποιητικά. Στην αισιοδοξία των επενδυτών συμβάλλει η ανάκαμψη του δολαρίου έναντι του ευρώ, και η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,33% στις 5.846,70 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,50% στις 4.785,08 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει άνοδο κατά 0,23% στις 6.786,80 μονάδες.

Τα σχόλια του CEO της Royal Bank of Scotland, ότι τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου θα είναι «ικανοποιητικά» καθησυχάζουν τους επενδυτές για νέο κύκλο διαγραφών ζημιών και πιστωτικών απωλειών. Οι διαγραφές εκτιμάται ότι θα κινηθούν εντός των προβλέψεων (5,9 δισ. λιρών) που είχε κάνει τον Απρίλιο η RBS.

Κέρδη και για τη British Airways και τη Deutsche Lufthansa μετά και την πτώση 3 δολαρίων που σημείωσε χθες η τιμή του «μαύρου χρυσού». Χθες το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού παράδοσης Ιουλίου διαμορφώθηκε στα 131,31 δολάρια το βαρέλι, καθώς το δολάριο κατέγραψε έναντι του ευρώ τη μεγαλύτερη άνοδο δύο ημερών από το 2005.

Σε θετικό έδαφος κινείται και η Corporate Express μετά και την επίτευξη συμφωνίας με την Staples, για την εξαγορά της πρώτης έναντι 1,68 δισ. ευρώ.

Ανοδικά κινείται και η βρετανική HBOS, καθώς η UBS αναβάθμισε τη μετοχή σε «buy» από «neutral».

Η ενίσχυση του δολαρίου έναντι του γεν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών οδήγησε υψηλότερα την Toyota Motor, τη μεγαλύτερη ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανία.