Επιπλέον, ανασταλτικός παράγοντας αναδείχθηκε και η ανοδος των πλειστηριασμών, που εντείνουν το αίσθημα αβεβαιότητας των υποψήφιων αγοραστών.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της BMO Capital Markets, κ.Sal Guatieri, ο κίνδυνος πλειστηριασμών και η οικονομική αστάθεια δεν θα περιοριστούν, εάν δεν ανακάμψει η αγορά κατοικιών.
Επιπλέον, οι αιτήσεις αναχρηματοδότησης υφιστάμενων δανείων μειώθηκαν κατά 12,1%, σε εβδομαδιαία βάση, ενώ οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια υποχώρησαν κατά 7,4%.
Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις, ο δείκτης τιμών κατοικιών Case-Shiller υποχώρησε τον Απρίλιο κατά 15,3% σε ετήσια βάση, μετά από κάμψη 14,3% το Μάρτιο. Να σημειωθεί ότι ο δείκτης σημειώνει πτώση κάθε μήνα από τον Ιανουάριο του 2007. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ακόμη μεγαλύτερη πτώση ύψους 16%.
Σε μηνιαία βάση οι τιμές κατοικιών υποχώρησαν κατά 1,4% τον Απρίλιο, από 2,2% το Μάρτιο. Τη σημαντικότερη υποχώρηση σε ετήσια βάση ύψους 27% κατέγραψαν το Λας Βέγκας και το Μαϊάμι.



