• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
20:33 - 18 Αυγ 2008

"Κατρακυλούν" Fannie Mae και Freddie Mac

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 ετών βρίσκονται οι εταιρείες Fannie Mae και Freddie Mac, ύστερα από τη φημολογία ότι το σχέδιο διάσωσης το οποίο έχει δρομολογηθεί από την αμερικανική κυβέρνηση δε θα επαρκέσει για την απαιτούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των δύο πυλώνων της αγοράς στεγαστικών δανείων.

Η Fannie υποχωρεί κατά 18% και η Freddie κατά 19%, ύστερα από δημοσίευμα του περιοδικού Barron της Wall Street Journal, ότι το σχέδιο διάσωσης το οποίο έχει δρομολογηθεί από την αμερικανική κυβέρνηση δε θα καταφέρει να οδηγήσει στην απαιτούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Για το λόγο αυτό στο Λευκό Οίκο είναι ήδη έτοιμο σχέδιο ημι-κρατικοποίησής τους με την έκδοση νέων προνομιούχων μετοχών που θα αγοραστούν από το αμερικανικό δημόσιο.

Να σημειωθεί ότι από την αρχή του έτους η Fannie έχει απολέσει το 84% της χρηματιστηριακής αξίας της, ενώ και η Freddie έχει υποχωρήσει κατά 86%.