Τους προηγούμενους τρεις μήνες το ουγγρικό φλορίνι υπερτερούσε του zloty, έναντι πάντα του ευρώ, ενώ το προσεχές διάστημα έρχεται και η αρνητική αναθεώρηση της πολωνικής κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας της το 2009, εν αντιθέσει της διεύρυνσης της ουγγρικής οικονομίας, η οποία έχει αναπτύξει σημαντική δυναμική από την αρχή του έτους.
Ο Istvan Zsoldos, οικονομολόγος της Goldman Sachs, τονίζει ότι η Ουγγαρία έχει καλύτερες οικονομικές προοπτικές, ενώ η Πολωνία θα κρατήσει μια πιο μετριοπαθή στάση, σταματώντας την επιτάχυνση της ανάπτυξής της. Γι αυτό ο κ.Zsoldos, συστήνει πώληση του zloty έναντι του φλορίνι.
Η ουγγρική οικονομική ανάπτυξη έφτασε το προηγούμενο τρίμηνο το 2,2%, με το βασικό επιτόκιο να κυμαίνεται στο 8,5%, και το φλορίνι να ενισχύεται κατά 4,6%.
Το πολωνικό υπουργείο οικονομικών ανέφερε ότι η οικονομική ανάπτυξη του 2008 θα κυμανθεί στο 5,5%, από 6,6% το 2007, ενώ το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης το πολωνικό νόμισμα ενισχύθηκε έναντι του ευρώ κατά 2,2%.



