• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Παραγγελίες 3,5 δισ. δολαρίων για την Boeing
10:36 - 11 Ιουλ 2016

Παραγγελίες 3,5 δισ. δολαρίων για την Boeing

Η Boeing βρίσκεται εν μέσω διαπραγματεύσεων με την ισπανική Air Europa Lineas Aereas και τον γερμανικό tour operator TUI, για παραγγελίες συνολικής αξίας 3,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια της κατασκευάστριας αεροσκαφών και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Η Air Europa ενδιαφέρεται για 20 αεροσκάφη 737 Max, αξίας 2,2 δισ. δολαρίων. Η TUI, παράλληλα, προτίθεται να μετατρέψει 10 options σε κανονικές παραγγελίες, τονίζουν οι πηγές. Επιπλέον, θα αγοράσει ένα 787 Dreamliner, με αποτέλεσμα η παραγγελία της να αγγίξει το 1,3 δισ. δολάρια.

Το πρακτορείο υπενθυμίζει ότι συνήθως οι αγοραστές διαπραγματεύονται εκπτώσεις από τις τιμές καταλόγου.

Οι συναλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα. Σε γενικές γραμμές, οι αναλυτές αναμένουν μια επιβράδυνση στις παραγγελίες αεροσκαφών φέτος, με τις Boeing και Airbus να μην προβλέπεται ότι θα αποκαλύψουν νέα μοντέλα εν μέσω αβεβαιότητας.

Η Air Europa κατέχει έναν από τους νεαρότερους στόλους στην Ευρώπη, με μια μέση ηλικία τεσσάρων ετών, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Η TUI, ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης, επενδύει το τελευταίο διάστημα στις δραστηριότητες μαζικού τουρισμού, καθώς οι ταξιδιώτες στρέφονται στην ασφάλεια των οργανωμένων ταξιδιών λόγω του φόβου των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 11/07/2016 - 11:46