• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
FT: «Bad bank» σχεδιάζει η Deutsche Bank
11:59 - 17 Ιουν 2019

FT: «Bad bank» σχεδιάζει η Deutsche Bank

Τη δημιουργία «bad bank» για assets δεκάδων δισ. ευρώ και τη συρρίκνωση ή το κλείσιμο των επιχειρήσεων trading μετοχών στις ΗΠΑ, σχεδιάζει η Deutsche Bank, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times.

Με τη δημιουργία της «κακής τράπεζας», ο CEO Christian Sewing απομακρύνει τη γερμανική τράπεζα από την επενδυτική τραπεζική και επικεντρώνεται στη διαχείριση πλούτου. Η «bad bank» θα διαχειριστεί περιουσιακά στοιχεία αξίας μέχρι 50 δισ. ευρώ.

Μέρος της αναδιάρθρωσης θα είναι η συρρίκνωση ή το κλείσιμο των μονάδων trading μετοχών και επιτοκίων εκτός ηπειρωτικής Ευρώπης.

«Οπως είπαμε στις 23 Μαΐου, η Deutsche Bank εργάζεται για να ληφθούν μέτρα για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού της, ώστε να βελτιωθεί η βιώσιμη κερδοφορία της. Θα ενημερώσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους εάν και όταν απαιτείται», σημειώνεται σε δήλωσή της.