• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
08:19 - 27 Ιουλ 2010

Τι μέλλει γενέσθαι για το ευρώ;

Αναμφίβολα τους προηγούμενους μήνες ήταν ο μεγάλος χαμένος. Υπό το βάρος της ευρωπαϊκής κρίσης για μεγάλο διάστημα δεχόταν απανωτά πλήγματα και ασφυκτικές πιέσεις. Τώρα τελευταία, ωστόσο, έχει αρχίσει να ανακάμπτει. Ο λόγος για τι άλλο; Για το ευρώ. Τι προβλέπουν από εδώ και πέρα οι αναλυτές;

Το ευρώ θα διευρύνει τα κέρδη του έως τα επίπεδα του 1,30 προτού αρχίσει ξανά να διολισθαίνει έναντι του δολαρίου, λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για τα ελλείμματα των ευρωπαϊκών χωρών, επισημαίνει σε πρόσφατη έκθεσή της η Royal Bank of Scotland.

Η γενική άποψη για τα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών, τα αποτελέσματα των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή, είναι ότι τελικά δεν ήταν ιδιαίτερα αυστηρά, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να καθησυχάσουν τους επενδυτές για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας και του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, σημειώνει η αναλύτρια Melinda Burgess. «Η ισοτιμία θα βρεθεί κάτω από τα επίπεδα του 1,30 τα επόμενα τρίμηνα» προσθέτει.

«Υπάρχει η αίσθηση ότι για τρεις, έξι, ίσως και εννιά μήνες ακόμη θα διατηρούνται οι ανησυχίες για την κατάσταση των ευρωπαϊκών τραπεζών», τονίζει η Burgess.

Το ευρώ ενδέχεται να κάνει μια ακόμη προσπάθεια να ξεπεράσει τα επίπεδα του 1,30, υπό την προοπτική ενίσχυσης της ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας, επισημαίνει από την πλευρά της η Commerzbank.

«Τα ευρωπαϊκά μακροοικονομικά στοιχεία του τελευταίου διαστήματος έχουν εκπλήξει ευχάριστα τους επενδυτές. Ωστόσο για να διατηρηθεί η άνοδος του ευρώ, πρέπει τα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ να συνεχίσουν να απογοητεύουν» εκτιμά ομάδα αναλυτών της Commerzbank.