• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
08:21 - 12 Απρ 2010

Από την Κλουκίνας-Λάππας η καλύτερη προσφορά στο διαγωνισμό του ΟΠΑΠ για τα πρακτορεία

Με μία κίνηση που αιφνιδίασε τους αντιπάλους στην τρίτη και τελευταία φάση της διαδικασίας, η εταιρεία I. Κλουκίνας-I. Λάππας A.E υπέβαλλε την καλύτερη οικονομική προσφορά στον διαγωνισμό του ΟΠΑΠ για την  ανακατασκευή-εκσυγχρονισμό 490 πρακτορείων του οργανισμού, αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.

Η εταιρεία άφησε πίσω της τις μεγάλες δυνάμεις του κλάδου των κατασκευών, όπως Ακτωρ και ΓΕΚ-Τέρνα, που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και είχαν υποβάλει τις αμέσως επόμενες καλύτερες προσφορές.

Η προσφορά της Κλουκίνας - Λάππας ήταν της τάξης των 7.800 ευρώ ανά πρακτορείο, ποσό που κρίθηκε ικανοποιητικό. Τώρα η επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού αναμένεται να εισηγηθεί θετικά προς το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ το οποίο θα αναδείξει τον ανάδοχο του έργου.

Πως έγινε η ανατροπή

Ο διαγωνισμός προέβλεπε τα εξής:

Α) Πλήρωση κριτηρίων ως προς την τεχνική αξιολόγηση. Οποια εταιρεία πληρούσε τα κριτήρια προβιβαζόταν στην επόμενη φάση.

Β) Η δεύτερη φάση περιελάμβανε τις οικονομικές προσφορές. Προβλεπόταν ανακοίνωση από τον ΟΠΑΠ της καλύτερης, δηλαδή της φθηνότερης, δίχως όμως ο οργανισμός να γνωστοποιεί το όνομα της εταιρείας που την έχει κάνει.

Γ) Το τρίτο βήμα περιελάμβανε τη φάση που ο ΟΠΑΠ ζητούσε από τους διεκδικητές να υποβάλλουν ακόμα καλύτερη οικονομική προσφορά από αυτήν που ανακοίνωσε ο οργανισμός στην προηγούμενη φάση.

Στον διαγωνισμό εκτός των παραπάνω εταιρειών συμμετείχαν επίσης η Ιντρακατ Α.Ε. και η Sicap Α.Ε., με έδρα τη Χαλκίδα.

Χρήστος Ιωάννου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις 12/04/2010 - 13:07