• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
22:18 - 28 Απρ 2011

Με δικαστικές προσφυγές κατά του σχεδίου ιδιωτικοποιήσης προειδοποιεί η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Δικαστικές προσφυγές για την κατοχύρωση της περιουσίας του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ύψους 11,9 δισ. ευρώ, η οποία είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της επιχείρησης, ανήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλος.
Η Ομοσπονδία προχωρά σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ ενώ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ πρότεινε να δανείσουν οι εργαζόμενοι στο κράτος τα 400 περίπου εκατ. που υπολογίζεται ότι θα συγκεντρώσει από αυτήν.
Η ΓΕΝΟΠ έστρεψε τα βέλη της κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ .Ρακιντζή για το πόρισμα που έκρινε παράνομες τις χρηματοδοτήσεις του συνδικάτου από την επιχείρηση, που έχουν διακοπεί αλλά η ΓΕΝΟΠ σκοπεύει να διεκδικήσει εκ νέου ("δεν θα αφήσουμε έτσι το ζήτημα", είπε ο κ. Φωτόπουλος) καθώς και κατά του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Απ. Μπαράτση.
Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ θα συνεδριάσει απόψε για να αποφασίσει τη μορφή και το χρόνο των κινητοποιήσεων. Η εισήγηση προβλέπει επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, με έναρξη μια εβδομάδα πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου για την περαιτέρω μετοχοποίηση της. ΔΕΗ. Δηλαδή αν η ρύθμιση κατατεθεί στις 15 Μαΐου με το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο, οι κινητοποιήσεις προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στις 7 Μαΐου.
Αναφορικά δε με τις επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση και τους καταναλωτές, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ανέφερε ότι η απεργία είναι νόμιμο δικαίωμα και σε οποιονδήποτε κλάδο γίνεται, έχει επιπτώσεις.