• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Υποβάθμισε πέντε ελληνικές τράπεζες η Fitch
19:25 - 18 Μάι 2012

Υποβάθμισε πέντε ελληνικές τράπεζες η Fitch

Σε CCC υποβάθμισε τις ΕΤΕ, Alpha, Εurobank, Πειραιώς και ΑΤΕ, ο οίκος αξιολόγησης Fitch, μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον οίκο, ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ παραμένει επηρεάζοντας την πορεία και του τραπεζικού κλάδου.

Ακολουθώντας το σκεπτικό της ελληνικής υποβάθμισης την Πέμπτη, την οποία ο οίκος είχε αιτιολογήσει με τον αυξημένο κίνδυνο ελληνικής εξόδου, η Fitch αναφέρει ότι σε περίπτωση αποχώρησης από ευρώ μετά το σχηματισμό κυβέρνησης που δεν θα συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης «μπορεί να αποσυρθεί η διεθνής στήριξη στις ελληνικές τράπεζες».

Ο οίκος σημειώνει ότι, μετά τις απώλειες που υπέστη το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα εξαιτίας του «κουρέματος», έχουν δεσμευτεί μεν 18 δισ. ευρώ από το ΤΧΣ για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών, «ωστόσο η στήριξη δεν έχει φτάσει ακόμη στις τράπεζες, και θα χρειαστεί ένεση περαιτέρω κεφαλαίων για να επιτευχθούν τα επίπεδα επάρκειας 9% που θα απαιτεί από το Σεπτέμβριο η ΤτΕ».

Τελευταία τροποποίηση στις 18/05/2012 - 19:47