Η διοίκηση της ΑΤΕ σε ανύποπτο χρόνο έχει γνωστοποιήσει στην κυβέρνηση ότι εναλλακτικά θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί συγχώνευση μεταξύ του ΤΤ και της ΑΤΕ με στόχο τη δημιουργία μιας ισχυρής και εύρωστης τράπεζας στην οποία θα συμμετέχει ως βασικός στρατηγικός επενδυτής το ελληνικό δημόσιο.
Η κυβέρνηση έχει δηλώσει οτι επιθυμεί την πώληση του ΤΤ μόνο σε ξένο επενδυτή. Όμως οι ελληνικές τράπεζες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την απόκτηση του ταμιευτηρίου. Αν δεν υπάρξει συμφωνία με ξένο επενδυτή ή αν το κλίμα φορτισθεί πολύ απο τον ανταγωνισμό μεταξύ των ελληνικών τραπεζών ενδέχεται η πρόταση της ΑΤΕ να αποδειχθεί χρήσιμη.
Πέραν αυτών η ΑΤΕ σχεδιάζει προσεχώς να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την πώληση του 40% ή 51% της ΑΤΕ Ασφαλιστικής με παράλληλη παραχώρηση του management. Μέχρι τώρα ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει 2-3 ξένες ασφαλιστικές εταιρίες.
Επίσης η ΑΤΕ θα διερευνήσει σε συνεργασία με το δημόσιο αν μπορεί να πωλήσει το 0,9% που κατέχει στον ΟΤΕ στην τιμή των 26 ευρώ στην Deutsche Telecom. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πουλήσει την συμμετοχή της έναντι 115 εκατ ευρώ.
Παράλληλα την άλλη εβδομάδα αναμένεται να υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές και για την ΕΒΖ που θα δώσει ένα διέξοδο στην ΑΤΕ με την προβληματική της θυγατρική.
Π Λεωτσάκος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.



