• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:06 - 26 Αυγ 2008

Μεικτή εικόνα στα μεγέθη της Dionic

Αυξημένη κερδοφορία εμφάνισε ο Όμιλος Dionic στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, ωστόσο ο κύκλος εργασιών εμφάνισε μικρή πτώση. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών σε ενοποιημένο επίπεδο κατήλθε στα 38,89 εκατ. ευρώ έναντι 41,46 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά 6,19%, ενώ τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων ( EBITDA) ανήλθαν σε 3,89 εκατ. ευρώ έναντι 2,84 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 36,97%.
Τέλος, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 1,1 εκατ. ευρώ από 926 χιλιάδες ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 19%.

Αντίθετη εικόνα εμφάνισαν τα αποτελέσματα της Dionic σε επίπεδο μητρικής. Ειδικότερα ο κύκλος εργασιών εμφάνισε μείωση της τάξης του 33,63% και κατήλθε σε 21,88 εκατ. ευρώ από 32,97 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2007, ενώ τα EBITDA μειώθηκαν κατά 12,06% και διαμορφώθηκαν σε 1,53 εκατ. ευρώ από 1,74 εκατ. ευρώ. Ωστόσο αυξημένα κατά 27,12% παρουσιάστηκαν τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας τα οποία ανήλθαν σε 957.434 ευρώ από 753.132 ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 850.225 ευρώ από 588.071 ευρώ αυξημένα κατά 444,57%.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε ευρώ 38,9 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2008 μειωμένος κατά 8% έναντι του αντίστοιχου πρώτου εξαμήνου του 2007 όπου ανερχόταν σε ευρώ 42,2 εκατ. Όπως έχει ήδη επισημανθεί, η στρατηγική απόφαση της διοίκησης της εταιρείας από τον Σεπτέμβριο του 2007 για την αναδιάρθρωση του προϊοντικού μίγματος με τη στροφή σε πωλήσεις προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, περιόρισε σε πρώτη φάση την αξία των πωλήσεων του Ομίλου ενισχύοντας όμως την κερδοφορία του.
Παράλληλα, με στόχο την ενίσχυση της δραστηριότητας επικέντρωσε τις προσπάθειες στην διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων, στην ανάπτυξη νέων εμπορικών συνεργασιών με καταξιωμένες εταιρείες καθώς και στην διεύρυνση του δικτύου διάθεσης των προϊόντων. Έτσι ο Όμιλος DIONIC με σειρά συνεργασιών και στρατηγικών κινήσεων έχει καταφέρει να αναπτύξει ένα πολύ διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων που αριθμεί πάνω από 35.000 κωδικούς, αντιπροσωπεύοντας διεθνούς φήμης εμπορικά σήματα από οκτώ διαφορετικές κατηγορίες, σε συνεργασία με 500 προμηθευτές παγκοσμίως και τα οποία διαθέτει σε ένα ευρύ πελατολόγιο που ξεπερνά τα 5.000 σημεία πώλησης.

Επιπλέον ο όμιλος με στόχο την ορθολογική διαχείριση του σημαντικού αριθμού πελατών αλλά και την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης, προχώρησε στην ασφάλιση μέρους των απαιτήσεων ενώ πάγια πολιτική για τη διάθεση των προϊόντων τoυ είναι οι πελάτες που διαθέτει τα προϊόντα των να είναι ασφαλισμένοι από την ασφαλιστική εταιρία πιστώσεων με την οποία συνεργάζεται ο όμιλος.

Τα θετικά αποτελέσματα των ως άνω ενεργειών αποτυπώνονται στα στοιχεία κερδοφορίας, τα οποία ενισχύθηκαν σημαντικά στο πρώτο εξάμηνο του 2008. Πιο αναλυτικά, σημαντικά αυξημένα κατά 41,5% εμφανίζονται τα ενοποιημένα μικτά κέρδη τα οποία ανήλθαν σε ευρώ 9,8 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2008 έναντι ευρώ 7,0 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ ιδιαίτερα ενισχυμένο κατά 8,8 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2007 εμφανίζεται το μικτό περιθώριο κέρδους, το οποίο ανήλθε σε 25,3% επί των ενοποιημένων έναντι 16,5%.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ανήλθαν σε ευρώ 3,9 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2008 έναντι ευρώ 3,0 εκατ. το 2007 σημειώνοντας αύξηση κατά 27.8%. Αντίστοιχα το περιθώριο EBITDA εμφανίζεται ενισχυμένο κατά 3 περίπου ποσοστιαίες μονάδες στο 10,0% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών έναντι 7,2% το πρώτο εξάμηνο του 2007.
Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) διαμορφώθηκαν σε ευρώ 3,2 εκατ. έναντι ευρώ 2,6 εκατ. το αντίστοιχο πρώτο εξάμηνο του 2007 σημειώνοντας αύξηση κατά 21,5% και τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου σημείωσαν αύξηση κατά 29,7% και διαμορφώθηκαν σε ευρώ 2,2 εκατ. έναντι ευρώ 1,7 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2007. Τέλος, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ευρώ 1,1 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2008 αμετάβλητα έναντι του αντίστοιχης περσυνής περιόδου.

Με στόχο την ολοκλήρωση των επενδύσεων σε διάφορους τομείς δραστηριότητας, ο Όμιλος πραγματοποίησε επενδύσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2008 ύψους ευρώ 3,8 εκατ. και αφορούν κυρίως τις θυγατρικές ΝΤΙΟΝΙΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ A.E., ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΕ. και DIONIC PARTICIPATIONS.

Συγκεκριμένα, Μέσω της θυγατρικής ΝΤΙΟΝΙΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ A.E., στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 60%, ο όμιλος δραστηριοποιείται στον τομέα ανάπτυξης, διαχείρισης κα