• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
09:49 - 17 Νοε 2008

JP Morgan: Η φθηνότερη αγορά είναι η Ελλάδα- Τop Pick η Εθνική Τράπεζα

Στις κορυφαίες επιλογές της JP Morgan περιλαμβάνεται η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με σημερινή έκθεση του οίκου για τη στρατηγική στις μετοχές. Ο οίκος έχει δώσει σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς. Όπως σημειώνεται στην έκθεση, ο οίκος αναμένει πως το βασικό επιτόκιο στην Ευρωζώνη θα πέσει στο 1% το 2009, ενώ για τις ΗΠΑ σημειώνει πως ήδη βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1975.

Λαμβάνοντας ερέθισμα από το γεγονός ότι αρκετοί πελάτες του έχουν εκφράσει την άποψη ότι η δραματική πτώση των οικονομικών δεικτών τους τελευταίους μήνες δείχνουν πως δεν μπορεί κάποιος να ξέρει πόσο χαμηλά θα πάμε, κάνει μία ανάλυση για το πόσο έχουν πέσει διάφοροι μακροοικονομικοί δείκτες τους τελευταίους μήνες. Σημειώνει πως τα στοιχεία για την αγορά εργασίας και η πρόσφατη υποχώρησή τους δείχνουν πως θα επηρεαστούν σημαντικά τα κέρδη ανά μετοχή. Αυτά θα υποχωρήσουν 30-40% αλλά πάλι οι εκτιμήσεις δείχνουν για μεσαίο μονοψήφιο ρυθμό ανάπτυξης. Έτσι περιμένει από τις Ευρωπαϊκές τράπεζες μείωση επιτοκίων προκειμένου να στηριχθεί η ανάπτυξη.

Επιπλέον εξετάζει την υποχώρηση των βασικών δεικτών των αγορών παγκοσμίως από την αρχή του έτους. Η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση με πτώση 61,8% και αμέσως μετά ακολουθεί η Ιρλανδία με πτώση 61,4% και η Αυστρία με πτώση 60,6%. Τη μικρότερη πτώση έχει ο SMI στη Ζυρίχη με 32,3%. Η Ελλάδα διαπραγματεύεται 6,9 φορές τα κέρδη του 2008 και 5,9 τα κέρδη του 2009. Με βάση τον πολλαπλασιαστή κερδών του 2009 η Ελλάδα είναι η φθηνότερη αγορά.