• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Πρώτες ποινικές διώξεις για την ΑΤΕ
12:53 - 20 Νοε 2015

Πρώτες ποινικές διώξεις για την ΑΤΕ

Ποινική δίωξη σε βάρος 27 υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας και επιχειρηματιών για επισφαλές δάνειο ασκήθηκε από την εισαγγελία διαφθοράς. Η δίωξη αφορά σε «απιστία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, άμεση συνέργεια στην απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». 

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με παραγγελία της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ALFA 1 NEWS με τίτλο «Αγροτική Τράπεζα. Το σκάνδαλο ολκής». Στο πλαίσιο της έρευνας συντάχθκε πόρισμα από την Τράπεζα της Ελλάδος με βάση το οποίο προέκυψε ότι η συνολική ζημιά που υπέστη η ΑΤΕ μόνο από τη συγκεκριμένη δανειοδότηση ανέρχεται σε 52 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα από την προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι το διάστημα από 2007 ως και 2011 οι υπάλληλοι της τράπεζας που είχαν την ευθύνη για το χαρτοφυλάκιο εταιρικών δανείων μεγάλων πελατών προχώρησαν σε χρηματοδότηση υπό επισφαλείς όρους με ανεπαρκείς εγγυήσεις παρά το γεγονός ότι γνώριζαν τη δεινή οικονομική κατάσταση των δανειοδοτούμενων εταιριών με αποτέλεσμα να ζημιώσουν την τράπεζα.

Τελευταία τροποποίηση στις 20/11/2015 - 13:35