• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
14:20 - 06 Οκτ 2010

Σόιμπλε: Υπέβαλε παραίτηση- Δεν έγινε δεκτή

Την παραίτηση του υπέβαλλε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε, επικαλούμενος λόγους υγείας, ωστόσο η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ τον παρότρυνε να μην προβεί σε αυτήν την ενέργεια και δεν έκανε δεκτό το αίτημα του, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Stern.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο από το 1990, εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού που είχε υποστεί από επιθετική ενέργεια. Στις 28 Σεπτεμβρίου εισήχθη στο νοσοκομείο για την προκαθορισμένη του νοσηλεία, προκειμένου να αναρρώσει πλήρως από την χειρουργική επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί την περασμένη άνοιξη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Stern, η Άγγελα Μέρκελ προσπάθησε να μεταπείσει τον κ. Β. Σόιμπλε και τον παρότρυνε να δώσει περιθώριο τεσσάρων εβδομάδων - χρόνος που αντιστοιχεί στο προβλεπόμενο διάστημα της νοσηλείας του- πριν υποβάλλει την παραίτηση του.

Σύμφωνα με το Stern ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας εξομολογήθηκε στους οικείους του ότι ένα σε τέσσερις εβδομάδες διαπιστώσει ότι η κατάσταση της υγείας του δεν καλυτερεύει, τότε θα αναλάβει τις ευθύνες του και δεν θα μπορεί κανείς να τον μεταπείσει.

Από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίστηκε ότι “ το άρθρο αυτό είναι καθαρά υποθετικό και δεν πρόκειται να το σχολιάσουμε”.

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 06/10/2010 - 14:39