Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης ο νέος νόμος αποτελεί τομή στη μεταπολιτευτική πρακτική της «φούσκας» των επιδοτήσεων που ακολουθήθηκε και θα προσφέρει ειδικά κίνητρα για την ενθάρρυνση της καινοτομίας, της εξωστρέφειας, των νέων δράσεων, της επιχειρηματικότητας των νέων και προσφέρει μια ολοκληρωμένη, ρεαλιστική και δυναμική προοπτική για την υπέρβαση της κρίσης.
«Λέμε ναι στην ποιότητα και την καινοτομία, αρνούμαστε να μπούμε στο φαύλο κύκλο της ατέρμονης κρατικής επιδότησης χωρίς αντίκρισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ενώ αναφερόμενος στο πλέγμα δράσεων του υπουργείου ανακοίνωσε στους επιχειρηματίες του κλάδου, ότι δημιουργούνται σύγχρονα επενδυτικά ταμεία που παρέχουν εγγυήσεις, χαμηλότοκα δάνεια και κεφάλαιο εκκίνησης στις επιχειρήσεις συνδυάζοντας τα κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων με τραπεζικά κεφάλαια.
«Δημιουργείται μια μόχλευση που αναμένεται να προσφέρει μέχρι το τέλος του έτους περίπου 2 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις. Στο ίδιο πνεύμα μετατρέπεται το ΤΕΜΠΜΕ σε μια οιονεί επενδυτική τράπεζα μετονομάζοντάς το σε Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ). Υπολογίζεται πως το νέο ταμείο θα δώσει, σε συνεργασία με τις τράπεζες, περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ στην αγορά το επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι το τέλος του επόμενου έτους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης.