Σε οριζόντιες περικοπές ενδέχεται να αναγκαστεί να προχωρήσει η κυβέρνηση συνασπισμού της Ελλάδας, αθετώντας την βασική δέσμευση των προγραμματικών δηλώσεων, μετά την αδυναμία εξεύρεσης περικοπών 11,5 δισ. ευρώ που απαιτεί η τρόικα για τη διετία 2013-2014.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα του περιοδικού Economist με τίτλο "Η τρόικα έρχεται", λέγοντας μάλιστα πως οι περικοπές θα αγγίξουν ακόμα και την Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς εξετάζεται να μεταφερθεί σε αυτή η υποχρέωση καταβολής του μισού μισθολογικού κόστους των ιερέων παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις για τη συνέχιση κάλυψής του από το κράτος.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση του Α. Σαμαρά, παρά τις προσπάθειες, έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να εντοπίσει μόλις 7,5 δισ. ευρώ περικοπών από τα 11,5 δισ. που ζητά η τρόικα για τα έτη 2013-2014 στο πλαίσιο της δεύτερης δανειακής σύμβασης, εντείνοντας τις ανησυχίες την τελευταία εβδομάδα.
«Κάποιοι υπουργοί φαίνεται να μην συνειδητοποιούν πως οι προϋπολογισμοί τους δεν πρέπει απλά να ψαλιδιστούν αλλά να περικοπούν δραστικά», φέρεται να δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
13:49 - 20 Ιουλ 2012
«Λογικά θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές στην Ελλάδα» σύμφωνα με τον Economist
«Ακόμα και η Εκκλησία θα φορολογηθεί» σύμφωνα με το περιοδικό



