• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Σόιμπλε: Καμία περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, μόνο μεταρρυθμίσεις
20:13 - 23 Μάι 2015

Σόιμπλε: Καμία περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, μόνο μεταρρυθμίσεις

Άλλο ένα σκληρό μήνυμα προς την Ελλάδα στέλνει ο  Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη να εξετάσουμε την εκταμίευση περαιτέρω βοήθειας προς την Ελλάδα, καθώς η Αθήνα έχει ήδη υποσχεθεί την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και πρέπει να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη την Κυριακη, ο κ. Σόιμπλε τόνισε ότι η Ελλάδα δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να γίνεται συζήτηση για εναλλακτικές λύσεις.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ στη συνέντευξη απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση για το αν πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι πιο κοντά στο να διασωθεί ή να χρεοκοπήσει. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η χώρα «έχει πολλή δουλειά» μπροστά της.

Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ομάδας των G7, που θα έχουν συνάντηση στη Δρέσδη την επόμενη εβδομάδα, δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της Ελλάδας.