Στο πρώτο εξάμηνο του 2008, το έλλειμμα ανήλθε στα 8,6 δισ. ευρώ, όταν ο στόχος για ολόκληρο το έτος είναι τα 8,3 δισ. ευρώ.
Για το 2007 η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε «άτυπη επιτήρηση» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς το έλλειμμα φαίνεται ότι έχει ανέβει στο 3,1% του ΑΕΠ, ενώ η κυβέρνηση ευελπιστεί σε μείωση στο 2,3%-2,5% του ΑΕΠ.
Τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Τράπεζα της Ελλάδος δείχνουν ότι το ταμειακό έλλειμμα του προϋπολογισμού, τον Ιούνιο, διαμορφώθηκε στο 3,5% του ΑΕΠ ή 8,6 δισ. ευρώ.
Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ.Αλογοσκούφης στα τέλη του 2007 είχε υπολογίσει ότι το ταμειακό έλλειμμα για ολόκληρο το 2008 θα ανέλθει σε 8,3 δισ. ευρώ ή 3,4% του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, τόσο οι δαπάνες όσο και τα έσοδα (συμπεριλαμβανομένου του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων) έχουν βρεθεί εκτός στόχων.
Τα έσοδα ανήλθαν σε 27,1 δισ. ευρώ, έναντι 60 δισ. ευρώ που είναι ο ετήσιος στόχος του υπουργείου Οικονομίας, ενώ οι δαπάνες έφθασαν στα 35,7 δισ. ευρώ, από 68,3 δισ. ευρώ που έχει προβλέψει για το 2008 το υπουργείο.



