• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Παρέμβαση ΗΠΑ για αμοιβαία αποδεκτή λύση Σκοπιανό
09:17 - 01 Ιουν 2018

Παρέμβαση ΗΠΑ για αμοιβαία αποδεκτή λύση Σκοπιανό

Την υποστήριξή τους στις συνομιλίες για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ εκφράζουν εκ νέου οι ΗΠΑ, με νέα ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.  

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η επίλυση του ζητήματος θα συμβάλει στην ευρωατλαντική ολοκλήρωση, αλλά και την εμπέδωση της ευημερίας, της ειρήνης και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να υποστηρίζουν τις εν εξελίξει συνομιλίες που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και την επίλυση αυτής της μακροχρόνιας διαφωνίας. Ελπίζουμε ότι οι ηγέτες της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας θα βρουν αμοιβαία αποδεκτή λύση στη διαφωνία του ονοματολογικού για το συμφέρον της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης, της οικονομικής ευημερίας, της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή» σημείωσε αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της σκοπιανής υπηρεσίας της «Φωνής της Αμερικής».