• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
09:30 - 10 Απρ 2009

Κερδοφόρο το 2009 για την Attica bank - Τι συζητά με τους μετόχους

«Η διοίκηση της Attica bank σε συνεργασία με τους βασικούς μετόχους εξετάζουν το ενδεχόμενο να επιστραφούν τα 100,2 εκατ ευρώ που αντλήθηκαν μέσω αύξησης κεφαλαίου με προνομιούχες μετοχές από το πακέτο των 28 δις ευρώ στο ελληνικό δημόσιο, εντός του 2009» αναφέρει σε δηλώσεις τουστο «R» ο πρόεδρος της τράπεζας κ Τρύφων Κολλίντζας. Ο πρόεδρος της Attica bank αναφέρει ότι διερευνούμε αυτό το ενδεχόμενο σε συνεργασία με το ΤΣΜΕΔΕ , το ΤΤ και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Σε μια τέτοια περίπτωση η Attica bank για να επιστρέψει τα 100 εκατ ευρώ θα πρέπει να πραγματοποιήσει νέα αύξηση κεφαλαίου με κοινές μετοχές στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι παλαιοί μέτοχοι.

Στην ερώτηση για το ΤΤ συνεχίζει να αγοράζει μετοχές της Attica bank αφού ήδη την ενοποιεί κατ΄ αναλογία ο κ Κολλίντζας απέφυγε να απαντήσει. ΗAttica bank η οποία το 2008 κατάφερε και κέρδη να επιτύχει και τα κεφάλαια να διατηρήσει και ταυτόχρονα να εμφανίσει ένα σταθερό ισολογισμό θα επιχειρήσει να θωρακίσει περαιτέρω τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού.

Το βέβαιο είναι ότι το 2009 η Attica bank θα επιτύχει κέρδη και θα διατηρεί ικανοποιητικά κεφάλαια τόνισε οπρόεδρος της τράπεζας. Στην ερώτηση για το αν προβλέπει ότι ο ρυθμός αύξησης των δανείων θα υποχωρήσει κάτω του 10% επισήμανε ότι «το 2009 τα δάνεια θα αυξηθούν με ρυθμό 10%.Η υποχώρηση που παρατηρείται θα αναπληρωθεί τους προσεχείς μήνες και ειδικά από το Φθινόπωρο»

Ο κ Κολλίντζας έσπευσε να προειδοποιήσει πάντως ότι το 2009 οι προβλέψεις στις τράπεζες για επισφαλή δάνεια θα αυξηθούν ενώ εκτίμησε ότι μια αύξηση κατά 1% με 1,5% είναι λογική καθώς και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα αυξηθούν.

Πέτρος Λεωτσάκος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.