• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:41 - 02 Οκτ 2009

Διαμαρτυρία στην Κηφισίας για τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές διοργανώνουν σήμερα στη Λ.Κηφισίας συγγενείς θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων. Οχι τυχαία, η σημερινή μέρα είναι και η τελευταία της προεκλογικής εκστρατείας.
Σύμφωνα με τα «Νέα», η συγκέντρωση θα γίνει στη Λεωφόρο Κηφισίας 362, στην εναέρια πεζογέφυρα μετά το Υγείας, με βασικό αίτημα την αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες οδηγούς.

Η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων σε δρόμους και πεζοδρόμια απαγορεύεται δια νόμου ήδη από το 2007, επειδή προκαλούν σύγχυση, θαμπώνουν τους οδηγούς και τους αποσπούν την προσοχή.

Υποχρεωμένοι να τους αφαιρέσουν είναι κατά πρώτο λόγο ο δήμος εντός των διοικητικών ορίων του οποίου έχουν τοποθετηθεί, καθώς και το αρμόδιο όργανο της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ ή της Περιφέρειας στο πλαίσιο της διοικητικής εποπτείας του δήμου.