• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
14:26 - 12 Νοε 2010

Tι περιμένει το Χ.Α...- «Μαζεύουν» τις απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια- Πτωτικά τα αμερικανικά παράγωγα

Μικρές διακυμάνσεις και τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση στο Χ.Α., αν δεν αλλάξει κάτι. Ο γενικός δείκτης υποχωρεί οριακά, περίπου κατά 0,3%, στις 1.487 μονάδες, με τους αναλυτές και γενικότερα την επενδυτική κοινότητα να μην αναλώνονται σε άσκοπες κινήσεις περιμένοντας την επόμενη εβδομάδα. Η επόμενη εβδομάδα θεωρείται μία από τις πλέον κρίσιμες.
Έρχεται η τρόικα τη Δευτέρα, μία μέρα μετά το δεύτερο και τελευταίο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η τρόικα θα δώσει τα φώτα της για να συνταχθεί ο προϋπολογισμός του 2010, που, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων, θα προβλέπει μέτρα 4,5 δις. ευρώ για να μειωθεί το έλλειμμα στο 7,6%. Επίσης, θα παιχθεί η τρίτη δόση, η οποία θα πρέπει να θεωρείται διασφαλισμένη. Την ερχόμενη Τρίτη θα διενεργηθεί μία ακόμα δημοπρασία τριών μηνών ύψους 300 εκατ. ευρώ, ενώ σιγά – σιγά θ’ αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο ως προς το μέλλον της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, η δημοσιονομική κρίση των οποίων έχει ρίξει το ευρώ στο 1,37. Επιπρόσθετα, ξεκινάει για την Ελλάδα η ροή των αποτελεσμάτων του 9μήνου. Αποτελέσματα έχουν ανακοινώσει μόνο 15 εισηγμένες, που σημαίνει ότι συμπέρασμα δεν βγαίνει. Ταυτόχρονα, στις επόμενες μέρες θα συγκληθεί η γ.σ. της Πειραιώς, με θέμα την αύξηση κεφαλαίου, κατά την οποία αναμένεται να καθοριστούν οι όροι. Με εξαίρεση την ΕΤΕ και την Marfin Popular που οι τιμές τους μένουν αμετάβλητες, στα 7,25 και 1,23 ευρώ αντίστοιχα, στα υπόλοιπα τραπεζικά χαρτιά παρατηρείται μικρή αντίδραση, Κέρδη 1,54% για την Alpha, στα 4,62 ευρώ, 1,32% ενισχύεται η ΑΤΕ, 1,26% η Κύπρου, 0,70% η Eurobank και 0,63% η Πειραιώς. Οι συναλλαγές διαμορφώνονται στα 44,735 εκατ. ευρώ.

«Μαζεύουν» τις απώλειες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια- Πτωτικά τα αμερικανικά παράγωγα

Περιορίζουν τις απώλειες στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ωστόσο συνεχίζουν να κινούνται σε αρνητικό έδαφος, μετά τη βουτιά 5% στο χρηματιστήριο της Σαγκάης κι ενώ η ιρλανδική κρίση χρέους και η εντεινόμενη φημολογία για προσφυγή της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ταράζουν την Ευρώπη.

Απώλειες 0,55% καταγράφει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600. Στα 1,3721 δολάρια το ευρώ, σαφώς αποδυναμωμένο, λόγω των φόβων για τη δημοσιονομική κατάσταση της Ιρλανδίας, που αναζωπυρώνει τις ανησυχίες για την υγεία της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νωρίτερα το ευρώ είχε υποχωρήσει κάτω από τα επίπεδα του 1,36.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,19% στις 5.804 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 0,02% στις 6.722 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,98% στις 3.829 μονάδες.

Κοινή ανακοίνωση που επιδιώκει την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ανήσυχων για την οικονομική και πολιτική κατάσταση της Ιρλανδίας αγορών έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα στη Σεούλ οι υπουργοί Οικονομικών των πέντε ευρωπαϊκών χωρών της Ομάδας των 20. Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Σεούλ, δεν κατονομάζεται η Ιρλανδία, ούτε καμία άλλη χώρα.

Οι υπουργοί Οικονομικών υπενθυμίζουν το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι συνομιλίες που ξεκίνησαν στο πλαίσιο της ζώνης του ευρώ ως προς τους μηχανισμούς αντιμετώπισης μελλοντικών κρίσεων, διευκρινίζοντας ότι αυτές δεν αφορούν σε καμία περίπτωση τη σημερινή κατάσταση ορισμένων υπερχρεωμένων χωρών. "Κάθε νέος μηχανισμός δεν θα εφαρμοσθεί παρά μετά τα μέσα του 2013, χωρίς καμία συνέπεια για τη σημερινή κατάσταση", αναφέρουν οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, την Ιταλίας και της Ισπανίας.

Σε συμφωνία για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προβλημάτων τα οποία ενέτειναν το κλίμα του «συναλλαγματικού πολέμου» και του «κρατικού προστατευτισμού», κατέληξαν σήμερα, μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις οι ηγέτες του G20. Στο κοινό ανακοινωθέν το οποίο υπεγράφη μετά το πέρας των διήμερων εργασιών, οι ηγέτες των αναπτυγμένων και αναδυόμενων οικονομιών δεσμεύτηκαν να ακολουθήσουν μία συναλλαγματική πολιτική υπαγορευμένη από τους κανόνες της αγοράς και να αποφύγουν τις ανταγωνιστικές υποτιμήσεις.



Τελευταία τροποποίηση στις 12/11/2010 - 14:50